Důležité drobnosti

Zip sáčky jsou tím nejbezpečnějším úložištěm drobností, jako jsou sponky, tužky, knoflíky, šroubky a vruty, léky a potravinové doplňky, šicí potřeby, čaje a koření atd. Můžete vše mít v zavazadle volně, ale lepší je vložit předměty se sáčkem do plastové dózy s víkem, odkud se ani při jejím neopatrném otevření nerozkutálí.

Peníze, doklady a další papírové dokumenty

Zip sáček je perfektní prostředek pro zabezpečení cenností. Vzhledem k tomu, že po uzavření odolává vodě, vlhkosti a prachu, a je navíc velmi levný, můžete jej mít na cestách s sebou pro ukládání všech vašich dokladů, bankovek a různých dokumentů, které nesmí přijít k úhoně. Některým lidem posloužil uzavíratelný sáček 2pack.cz i pro zabezpečení mobilního telefonu či tabletu před deštěm nebo před kontaktem s vodou na koupališti. To samé mohou udělat turisté s podrobnou papírovou mapou, která je venku v terénu mnohem spolehlivější, než navigace v mobilu.

příprava pokrmu z mouky

Špinavé prádlo a hygienické potřeby

Na dovolené se musí dávat stranou použité prádlo a někteří lidé na to obětují např. igelitovou tašku, což není příliš hygienické. Zip sáček poslouží lépe, protože důkladněji chrání okolí před bakteriemi a zápachem.

Potravinová soběstačnost na cestách

Mouka – kdo si rád peče vlastní chléb i na dovolené, nemusí se obávat, že by nebylo možné vézt s sebou i různé druhy mouky. Pro ni je uzavíratelný sáček ideální úschovnou.

Rýže a luštěniny – vaření v kempu nebo v pronajatém bungalovu či penzionu si usnadníte zejména těstovinami (nejlépe celozrnnými), celozrnnou rýží či pár kilogramy brambor. Nevyžadují mnoho práce a v sáčcích je bezpečně uchováte po celou dobu vašeho pobytu.

rýže na stole

Ovoce a zelenina – tyto potraviny rychle podléhají zkáze a hlavně pouští šťávu, a to je vhodná chvíle pro plastový sáček s uzávěrem, který zajistí, aby se jeho vnitřní obsah nedostal, kam nepatří. Na cestách nachází uplatnění i sušené ovoce či některé druhy sušené zeleniny, v sáčcích je na ně dobře vidět i bez popisování a navíc jsou sáčky lehké, tak vám zbytečně nezatíží zavazadla.